מערכת אקולוגית כעוגן לפעילויות חברתיות (Hasponics) 

המשתלה  – קיץ תש"פ – מחזור א'

אודות המיזם

בעלי האתגר

קריית ים, עיר חוף במפרץ חיפה ובה מתגוררים כ45 אלף איש.

העיר מאופיינת בקליטת עלייה מאסיבית לאורך כל שנותיה, ובאתגרים חברתיים מורכבים כגון ריבוי אוכלוסיית קשישים, אוכלוסיות רווחה וילדים ונוער בסיכון.

האתגר

עיר קריית ים מורכבת מאוכלוסיות שונות המשתייכות למעמד סוציו-אקונומי נמוך אשר אינן מחוברות זו לזו על בסיס יומיומי, כך שלא נוצרת תחושת שייכות למקום המגורים ולקהילה. שנית, ישנם שטחיים ציבוריים לא מנוצלים, ומעט מקומות בילוי חברתיים/קהילתיים בעיר. שלישית, נכון להיום לא קיים מענה ציבורי בייחוד עבור נוער וצעירים. בנוסף לכך, מוצבים ברחבי הגגות הציבוריים בעיר פאנלים סולאריים אשר אינם מנוצלים.

הפתרון

מודל סביבתי-חברתי-כלכלי המאפשר לאוכלוסיות קהל היעד לא רק להתקשר ולהזדהות יותר עם העיר/מקום מגורים, אלא גם להקים מרחב ירוק, ידידותי לסביבה, שיצליח להתנהל בצורה אוטונומית, בלי מימון חיצוני. המערכת אקוופוניקה תהיה המרכז של המרחב הקהילתי, אשר יחבר בין האוכלוסיות השונות דרך פרויקטים חברתיים מגוונים, כאשר התוצרים של אותה המערכת ישמשו את המשתמשים כמקור מזון ויהוו מקור רווח עבור המרכז עצמו.

SDG - מטרה גלובלית

הצוות

צוות הסטודנטים: חנאן חסן – מדעי הנתונים, ניקול פטרוב – ספרות אנגלית, פלומה אלברט – מנהיגות בחינוך

המנחה: אורית אבירן

תמיכה מקצועית: קליניקה למשפט וטכנולוגיה, פרופ' דן מליקסון

מיזמים נוספים במשתלה​

יעדים גלובליים לפיתוח בר-קיימא

יעדי פיתוח בר-קיימא SDGs הן אוסף של 17 יעדים גלובליים שאומצו על ידי האסיפה הכללית של האו"ם. בשנת 2015 הסכימו מנהיגי העולם ל -17 יעדים לעולם טוב יותר עד שנת 2030. השם הרשמי של ה-SDGs הוא "שינוי של העולם שלנו: אגנדה 2030 למען פיתוח בר קיימא". שקוצר לשם "אג'נדה 2030". היעדים הם רחבים ועצמאיים, וכוללים יחד 169 מטרות משנה.

מעבדות החדשנות בחיפה פועלות לקדם יעדים אלה.

צרו קשר

info@hil.haifa.ac.il