לימוד השואה באמצעות טכנולוגיית מציאות מדומה

בעלי האתגר

חברת EdgeUp – חברה המתמצאת בהטמעת טכנולוגיה בחינוך

האתגר

1. מוטיבציה ירודה ללמידה אודות השואה אצל בני ובנות נוער.
  2. בעוד כעשור מהיום, לא יישארו ניצולי שואה בישראל ועלינו לדאוג לכך שזיכרון השואה לא יתפוגג.
  3. המסע לפולין יקר ואינו מתאים לכולם/ן, יש לשפר את נגישות והנגשת המסע לפולין.

הפתרון

1. התאמת תוכנית הלימודים וחומרי הלימוד למאה ה-21, כך שתעורר דיון וסקרנות בקרב הלומדים והלומדות.
  2. שילוב טכנולוגיה מתקדמת בתוכניות הלימוד.

במסגרת פרויקט "מסע מהכיתה" נשלב בתוכנית לימודיי היסטוריה שימוש במשקפיי VR- בכל שיעור היסטוריה בכיתות י' עד יא', יצפו התלמידים והתלמידות בסרטוני VR שמהותם הקניית ידע והעלאת דילמות מוסריות. שיא הלמידה יתקיים בסוף כיתה יא', כשהלומדים והלומדות יעברו ב-VR את ההכנה למסע לפולין ואת המסע עצמו.

SDG - מטרה גלובלית

הצוות

מיזמים נוספים במשתלה​

יעדים גלובליים לפיתוח בר-קיימא

יעדי פיתוח בר-קיימא SDGs הן אוסף של 17 יעדים גלובליים שאומצו על ידי האסיפה הכללית של האו"ם. בשנת 2015 הסכימו מנהיגי העולם ל -17 יעדים לעולם טוב יותר עד שנת 2030. השם הרשמי של ה-SDGs הוא "שינוי של העולם שלנו: אגנדה 2030 למען פיתוח בר קיימא". שקוצר לשם "אג'נדה 2030". היעדים הם רחבים ועצמאיים, וכוללים יחד 169 מטרות משנה.

מעבדות החדשנות בחיפה פועלות לקדם יעדים אלה.

צרו קשר

info@hil.haifa.ac.il