המנוע: החממה ליזמות חברתית של אוניברסיטת חיפה ​

החממה מזמינה סטודנטים, בוגרים, וסגל של אוניברסיטת חיפה ויזמים מהקהילה להגיש מועמדות לתכנית האצה ייחודית

מה מציעה החממה?

החממה תלווה, תטפח ותסייע ליזמים ולמיזמים הפועלים למען יצירת שינוי חברתי או סביבתי משלב הרעיון ועד לפיתוח המיזם עצמו.
מה תקבלו?
  • הנחיה וליווי מקצועיים לפיתוח הרעיונות עד לשלב הפרוטו-טייפ והצגתו
    בDEMO DAY לגיוס השקעה כספית ראשונית (Seed money).
  • סדנאות מקצועיות להיכרות עם החשיבה היזמית, מתודולוגיות רלוונטיות וכלים חיוניים.
  • מפגשים משמעותיים עם מנטורים  מהתחום החברתי, יזמים אחרים וקולגות.
  • ייעוץ מקצועי בכל הקשור לסוגיות משפטיות, טכנולוגיות, עסקיות ועוד.
  • תמיכה כלכלית: מיזמים נבחרים יזכו לתמיכה כלכלית ראשונית לצורך מימון הצרכים הראשוניים של המיזם – אשר יינתן על ידי הוועדה המלווה לאחר Demo Day סכום תמיכה מקסימאלי של 15,000 ₪.
  • הקניין הרוחני של המיזם יהיה בבעלות היזמים.

באילו תחומים נתמוך?

המיזמים שיפותחו במסגרת החממה יעצבו פתרונות – שירותים, מוצרים או פרויקטים – העוסקים בחוסר שוויון וצדק חברתי, הדרה חברתית, עוני, בריאות ורווחת הציבור, חינוך איכותי, תנאי חיים ועבודה, סביבה (כולל סביבה ימית) פתרון סכסוכים וחתירה לשלום.

מי יכול.ה להגיש?

ייחודה של החממה הוא בהיותה מעוגנת באוניברסיטת חיפה ובקהילה הסובבת אותה, ומתוך כך תעדיף לתמוך בסטודנטים ובוגרים (עד 5 שנים מסיום התואר) של האוניברסיטה ובסגל אקדמי ומנהלי הפועל במוסד. בנוסף, תאפשר החממה הגשת מועמדות ליזמים חיצוניים אשר בצוותם לפחות סטודנט.ית / בוגר.ת אחד.

קריטריונים להערכת הצעה

המיזמים המוצעים ייבחרו על פי הקריטריונים הבאים:

• מקוריות וחדשנות: מיזמים שמייצגים חשיבה מחוץ לקופסא, בין אם בהקשר של אופי היוזמה, בין אם במודל העסקי שלה, ובין אם בדפוס הפעילות המוצע;
  • פוטנציאל ההשפעה: מיזמים בעלי פוטנציאל להשפעה חברתית או סביבתית משמעותית בתחום בו הם פועלים.
  • סקיילינג: מיזמים בעלי שאיפה ופוטנציאל לגדול ולהרחיב את ההשפעה החברתית המצופה.
  • מודל עסקי: מיזמים בעלי פוטנציאל בר קיימא ויציבות כלכלית ארוכת טווח או למטרות רווח
  • תשוקה ומחויבות פנימית של היזמים ומוכנות לעבודה בצוות ותחת לוחות זמנים.

לשאלות, ניתן לפנות לכתובת :fund@hil.haifa.ac.il

צרו קשר