המדריך המשפטי ליזם המתחיל

2 נ"ז | סמסטר ב' | יום ה' – 17:45 – 16:15

ד"ר דלית קן-דרור פלדמן  ועו"ד איל בר-צבי

סילבוס הקורס

במסגרת הקורס נדון בסוגיות משפטיות הקשורות ליזמות. כאשר יזם נולד, נולדות יחד עם היזם שאלות משפטיות מורכבות, שלעיתים היזם המתחיל לא מודע להן, לפחות לא בראשית הדרך. הסוגיות המשפטיות עלולות להיות הרות גורל בהמשך חיי המיזם. על כן, הקורס מציע טעימות משפטיות בתחומים שונים שכדאי לכל יזם מתחיל להכיר. בקורס נלמד, בין היתר, על קניין רוחני וחשיבותו במיזם, על סוגיות משפטיות ולבר משפטיות שעלולות להשפיע על ההחלטה מהו סוג הגוף המשפטי שיוקם, סוגי משקיעים שונים וההשלכות המשפטיות של כל אחד מהם ועוד.

• מועד: סמסטר ב', ימי ה'- 16:15-17:45
  • נקודות זכות: 2 נ"ז
  • מרצה: ד"ר דלית קן-דרור פלדמן ועו"ד איל בר צבי
  • שעות קבלה: בתיאום מראש, לפני או אחרי השיעור
  • מיקום: מפגשים מקוונים למעט 4 מפגשים פרונטליים, ע"פ המפורט בסילבוס
  • דירוג: לסטודנטים בתואר ראשון
  • דרישות קדם: ללא
  • דרישות נוספות: מידה והקורס יהיה בפורמט מקוון, הסטודנטים יידרשו לפתוח מצלמות בשיעורים. במקרה שהשיעור יוקלט – תמונות הגלריה לא יוקלטו. אי פתיחת המצלמה תיחשב כהיעדרות

המרצה: ד"ר דלית קן-דרור פלדמן

דלית קן-דרור פלדמן היא בעלת תואר ראשון במשפטים (בהצטיינות יתירה) ובמדעי המחשב (בהצטיינות) (2001) מאוניברסיטת חיפה. בעלת תואר שני במשפטים – מסלול מסחרי (בהצטיינות) (2008) מאוניברסיטת תל אביב ובעלת דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת חיפה (2018). תחומי המחקר שלה מתמקדים במשפט וטכנולוגיה: דיני אבטחת מידע והגנת הסייבר לרבות טרור מקוון; דיני קניין רוחני; דיני תוכנה ודיני מידע; בינה מלאכותית אתיקה ורגולציה, לרבות כלי טיס בלתי מאויישים ("רחפנים") ורגולציה, מכוניות אוטונומיות ורגולציה; הצפנות ורגולציה; משחוק ומשפט; דיני אתיקה מקצועית. קן-דרור פלדמן שירתה כיועצת משפטית במחלקת הייעוץ והחקיקה בפרקליטות הצבאית בתפקידים שונים. קן-דרור פלדמן הייתה סגנית עורך בכתב העת משפט וממשל, סגנית עורך בספר בסדרה משפט חברה ותרבות: זהות יהודית וחברת מערכת ב"ספר דניאל – עיונים בהגותו של פרופסור דניאל פרידמן".

צרו קשר

info@hil.haifa.ac.il